top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Emzirme Destek
Sevgi ve Tecrübe

Anne Sütü Ne Renktir?

Le Leche League İnternational’in hazırladığı bir makaleye göre Anne sütü çeşitli renklerde görünebilir. Anne sütünün gün içindeki renginde, hatta pompalamaya başlandığı andan sonuna kadar geçen sürede dahi değişkenlik görülebilir. Buna neden olan anne sütünün içindeki kompozisyonlardır.

Anne sütü berrak, beyaz, sarı, turuncu, yeşil, mavi, pembemsi veya kahverengi bir renk tonu olabilir.



Genellikle sütteki renk değişimlerine annenin tükettiği gıdalar neden oluyor:

Patates, kabak; sarı

havuç; turuncu

otlar, ıspanak; yeşil

karbonatlı soda, meyve içecekleri; pembe veya pembemsi



Bazı annelerinin sütlerindeki pembemsi renge kan da neden olabilir. Bu durum ilk başta endişe verici bulunsa da bebeğin bu sütü almasında bir sakınca görülmüyor (endişe etmeyin). Kahverengi süt olarak bilinen rusty pipe sendromuna neden olan ise, hamilelik sırasında ve doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde süt kanalları ve süt verme hücrelerinin genişlemesiyle ekstra kanın akması ya da kanalların içine sızdırmasıdır. Süt paslı bir görünümde oluyor. Aynı şekilde bebeğinizi emzirmeye devam edebilirsiniz. Bazen bebeğimizin kusmuğunda veya kakasında görülen kanın nedeni de bu olabiliyormuş. Bu çok korkutucu olabilir, ancak bebeğin kanı değil, anne sütünden kaynaklanabilir.

Bazen meme iltihabı ya da papillomlar (süt kanallarında minik büyümeler) kanın sütünüze girmesine neden olabilir. Ayrıca, meme kanseri vakalarının büyük çoğunluğunda anne sütünde kan endişe verici bulunmuyor.

Amerikan Perinatoloji Journal göre, anne sütüne geçen organizmalarının ve kompozisyonların gerçek sayısı bilinmemektedir. Fakat buna rağmen bir bebeğin hastalığına neden olabilecek organizmaları annesinin sütünden alma olasılığı son derece düşük olduğu söylenebilir.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page